29 mars 2023

1. april i nyhetsmedia – litt trist egentlig…

Det er ikke lenger noen tvil om at verden har gått av skaftet.
Selv lokalt her på vår lille klode - Jorda.

 Tidligere lot vi oss sjokkere hver gang vi brettet ut en papiravis på et par kvadratmeter på T-banen. Nyheter som kunne ta pusten av enhver. Barn ble drept av gale mennesker et par ganger i året i Skandinavia og kommunistland hadde atomvåpen.

Men det er ikke lenger noen tvil om at tidene har forandret seg.
Tidligere på jobb snakket vi om hva som var aprilspøken i diverse nyhetsmedier – og vi var ikke helt sikre! Var det «SV har tatt en avgjørelse…» – «Morten Harket snakket forståelig til Skavland» – «400 mennesker drept fordi en gud sa det…»  Yuh name it…

I lokalavisen sto det at lokalferja, som fryktelig mange mennesker er avhengig av, og som endelig er blitt reparert, var gått i stykker igjen. Det er aprilspøken! ropte vi i en sjølsikker seiersrus!
Men nei, dessverre. Dessverre for mange mennesker.
Spøken om millionforsikring av kvinnebryster var heller ingen spøk. Dessverre, ei heller artikkelen om Den Katolske Kirke og korguttene… Dessverre. Dessverre.

Nei. Fra spøk til det som verre er.
Tenk det. Verden er faktisk blitt så sprø at man ikke lenger skjønner, sånn umiddelbart, hva som er aprilspøken  i nyhetsmediene.
Det er egentlig litt spesielt.
Ingen tenker over det, utenom en stakkars sølvrev, som endelig har kommet til sin fredag og kan plukke sine velfortjente laurbær og hvile ut…


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar