09 mai 2015

En utenlandsferie for sølvrever


Når det gjelder utenlandsferie for en gammel sølvrev så er valget egentlig svært lett. Det må bli landet med trivelige pubber, koselige, pratsomme mennesker og små, mystiske og delvis usynlige leprechauns. Vi snakker selvfølgelig om Irland. Landet med en nydelig natur, verdens beste øl og en  historie som viser et tappert folkeslag som er villig til å sloss med hvem som helst for sin frihet.

Irland er et fantastisk land for alle sølvrever som er ferdig med å jage etter statusfarge og hudkreft i sydligere strøk. Min gamle mor sa alltid at «Det er det indre som teller» - og der er jo de fleste av oss brune nok. Selv Dublin, hovedstaden i Irland, er noe helt spesielt i forhold til andre storbyer i Europa. Her er det liv i gatene, musikk fra tidlig ettermiddag til sent på kvelden i mange av pubbene. Hver dag. Hele uka. Selvfølgelig uten inngangspenger.

Det er mye å oppleve om man vandrer rundt i disse historiske gatene. En kan nevne i fleng, Dublin Writers Museum, Trinity Collage med The Book of Kells, The Guinness Storehouse (et must for alle Guinness-entusiaster), St Stephen's Green - en nydelig park midt i byen, O'Connell Bridge - den eneste brua i Europa som er like bred som den er lang - samt  Kilmainham Gaol, tidligere et fengsel hvor mange av heltene fra kampen mot England satt, og stedet der mange av dem ble henrettet. Nå et museum og minnesmerke.Men en må huske på at Irland er mer enn Dublin. Man har byer som Cork, Tullamore, Galway og for ikke å glemme den lille byen Dingle på vestkysten.

Small Bridge Pub (An Droichead Beag) i Dingle
Med sine 1300 innbyggere og 52 pubber er Dingle noe helt spesielt. Byen er Europas vestligste by og ligger på en meget vakker halvøy; The Dingle Peninsula. En rundtur på halvøya mens sola skinner en en opplevelse for livet. Byens mange pubber inviterer selvfølgelig til mang en «pub crawl», og man kan bo billig på byens mange Bed and breakfast-steder. For eksempel over pubben Murphy's nede på havna. Kort vei for en gammel sølvrev både til middagen og til kveldens Guinness.

Vel. En blir lett revet med når en skal beskrive Irland. Umulig å finne ord samtidig som det er vanskelig å stoppe å skrive. Denne postingen var egentlig bare ment som et lite ferietips. Men det meste er - som alltid - sagt før.

Til slutt; Har du vokst i fra grisefester i Spania, dårlig drikke og solfaktor søtti, så forsøk Irland. 
Du vil aldri angre på det og du vil huske den ferien for alltid. 
Du har en sølvrevs garanti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar